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Recette: Mango sticky rice 🇹🇭

Mango sticky rice 🇹🇭. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. The sticky rice is made in a pot on your stove. Just place some fresh mango slices over the sticky rice and smother with the easy coconut sauce, and the result is pure heaven!

Mango sticky rice 🇹🇭 Ripe mangoes are key to creating the best mango sticky rice. If your mangoes are still tough, simply store them at room temperature to let them ripen further before cutting them. Mango Sticky Rice is sweetened sticky rice with fresh mangoes. Vous pouvez cuisiner Mango sticky rice 🇹🇭 en utilisant 12 ingrédients et 7 pas. Voici comment vous cuisiner il.

Ingrédients de Mango sticky rice 🇹🇭

  1. Vous avez besoin de Gâteau de riz gluant.
  2. Ses 120 g de riz gluant.
  3. Ses 100 ml de lait de coco.
  4. Ses 2 de cas de sucre.
  5. Préparez 2 de pincées de sel.
  6. Préparez de Crème coco de nappage.
  7. Préparez 50 ml de lait de coco.
  8. Ses 2 de cac de sucre.
  9. Vous avez besoin 1 de pincée de sel.
  10. Ses de Décoration.
  11. Préparez 1 de mangue.
  12. Préparez de Poudre de noix de coco.

This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. Sticky rice is commonly served with a sweet or savory topping of lentils or beans. However, the best sticky rice recipe comes with ripe and juicy fresh mangoes. The black sticky rice is served alongside sliced mango, and a sauce of sweet coconut milk is usually added.

Mango sticky rice 🇹🇭 instructions

  1. Faire tremper dans 2 ou 3 fois son volume d'eau le riz gluant. Le faire tremper 1 nuit (si vous vous y prenez tard les faire tremper au moins 4 heures)..
  2. Bien essorer le riz. Le faire cuire à la vapeur dans votre cuiseur vapeur enroulée dans un torchon propre mouillé au préalable. Faites cuire 20 minutes..
  3. Faites chauffer le lait de coco, le sucre et le sel. Ajouter le riz chaud et cuit. Faites cuire 3 à 4 minutes. Puis couvrez et laisser imbiber 10 minutes hors du feu..
  4. Mettre votre gâteau de riz gluant dans un petit bol ou un petit moule à donuts. Mettre au frais et démouler délicatement..
  5. Pendant ce temps préparer la crème de nappage en faisant chauffer le lait de coco, le sucre et le sel 5 minutes à feu doux..
  6. Coupez votre mangue en petits morceaux.
  7. Dressage : mettez votre gâteau de riz, déposez vos morceaux de mangue autour, ajoutez la crème coco sur le gâteau et de la poudre de noix de coco..

One of the most popular items on their menu–and my favorite–is the Mango Black Sticky Rice Dessert (the two bowls on the right in the photo below). Mango & sweet sticky rice 🍚😋. Ingredients: Sushi rice Canned coconut milk Mango Sesame seeds Coconut stevia drops (or desired sweetener). Using a fine mesh strainer, rinse rice. Bring pot to a boil over high heat, then reduce to low heat.

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